Música d'Arrel Tradicional de les Illes Balears.

Racó Web d'en Pere Joan Martorell Rodriguez. Tota l'Actualitat! 25 ANYS, DESDE 1993!!!!

PROTOCOL ESTANDART....DEMA 29/12 A LES 21:00H. AL TEATRE PRINCIPAL...

perejoanm | 28 Desembre, 2009 20:05

Demà, dimarts, 29 de desembre, a les 21.00 hores, al Teatre Principal de Palma, es farà l'acte central amb que l'Obra Cultural Balear commemora la Diada del 31 de Desembre. Es tracta de l'estrena de l'espectacle artísticomusical Protocol Estendard, que es representarà per primera i darrera vegada a Mallorca. Protocol estendard és un muntatge escènic on diverses disciplines artístiques es combinen per explicar una història a l'entorn de la celebració de la Festa de l'Estendard. Cada escena un registre: teatre, dansa, cançó, audiovisuals, cant corals, se succeeixen no pas gratuïtament sinó al servei de la comprensió. Una cinquantena d'artistes s'acorden per escenificar un espectacle escrit i dirigit per Francesc Ribera "Titot".

Francesc Ribera "Titot" és cantant, lletrista i agitador cultural. La seva activitat més destacada ha estat al capdavant del grup Brams amb el quals va enregistrar deu discs i va realitzar vora quatre-centes actuacions. Paral•lelament ha creat altres projectes -Mesclat, Aramateix, Dijous Paella... -, amb el quals ha escrit i enregistrat vint-i-tres discs fins l'actualitat. Un dels seus treballs més destacats és la traducció, adaptació i interpretació de l'obra completa del trobador Guillem de Berguedà, amb la col•laboració d'una trentena de destacats compositors del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya. És autor dels llibres Història de Catalunya al revés (La Magrana, 2002) -conjuntament amb Jordi Creus- i Entestat en la independència (Ara llibres, 2007). Ha participat d'actor en muntatges al Teatre Nacional de Catalunya i el Teatre Lliure comandat per directors com Lluís Homar o Àlex Rigola.

L'acte comptarà amb la participació d'actors i artistes d'arreu dels Països Catalans, com Francesca Vadell (Martina Cortès), Esperança Crespí (Maria Genovès), Mercè Sancho (Al•lota platja), Toni Vallès (Al•lot platja), Albert Mèlich (Bernat Desclot), Pere Bergas (Ibn Amira Al Mahzumi), Eulàlia Bergadà (Ballarina) i Andreu Ruiz (Jaume I). Entre les col•laboracions musicals cal destacar les de Miquela Lladó i Pep Toni Rúbio (Música Nostra), Manel Camp, Feliu Ventura, Dept., la Coral Minuet de Bunyola, Manel Martorell i Pere Martorell (els germans Martorell), Eduard Canimas i Marta Rius. La direcció escènica ha anat a càrrec de Joan Tomàs Martínez i Joan Fullana. Dins la part tècnica cal destacar també la col•laboració de Mar Serra (Vestuari), Vicenç Sallés (Audiovisuals), Martí Ballús (Tècnic de so), Albert Prats (Tècnic de llums) i Ritxi Diéguez (Regidor d'escenari).

Argument: Acaba l'any i s'acosta la Festa de l'Estendard. Els nous responsables de l'organització d'aquesta celebració secular n'ultimen els detalls. Però res no serà igual que abans, en el transcurs de l'any ha succeït un fet transcendental que inevitablement condicionarà la Festa.

Les entrades, a 2 euros, s'han d'adquirir a taquilla. Les darreres estaran a la venda avui a partir de les 20.30 hores i demà a partir de les 17.30 hores.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb