#XeremierMartorell #MallorcaFolkMúsic

Música d'Arrel Tradicional. Mallorca. Tota l'Actualitat! www.perejoanmartorell.cat #MallorcaFolkMúsic

GERMANS MARTORELL A HOMENATGE A JOAN FUSTER, 50 ANYS DE NOSALTRES ELS VALENCIANS.

perejoanm | 27 Novembre, 2012 22:38

Aquest passat 25 de Novembre, diada molt especial per el futur del nostre país, els Germans Martorell vàrem participar d'un entrenyable i emotiu acte a la localitat de Sueca al País Valencià.

L'acte Organitzat per la Associació Cultural "La Xala" i Dirigit pel Cantacançons Dani Miquel:

"Homenatge a Joan Fuster, 50 anys de Nosaltres, els valencians",a Sueca, terra natal de Joan Fuster.

La nostra estada al País Valencià, com sempre carregada d'emocions, va començar amb un taller d'instruments a càrrec d'en Josemi, un gran coneixedor de la Cultura Tradicional, entre d'altres coses es dolçainer i versador.

Concentració a la Plaça de l'Ajuntament de colles de dolçaina, tabal i colles moixarangueres. Tot un espectacle veure més de 200 dolçainers actuar plegats sonant la Muixeranga.

Visita de l'exposició "Nosaltres els Valencians 1962-2012".

Cercavila fins a Casa Joan Fuster i interpretació de la moixeranga al pati.

I L'Esdeveniment principal, el Concert musical, dirigit per Dani Miquel hi participaren 20 artistes al Centre Municipal Bernat i Baldoví. Tot L'espectacle fou farcit d'imatges, cant, música i dansa, tot recordant fragments de Nosaltres els Valencians.

La reivindicació de la unitat dels Paisos Catalans i de la defensa de la llengua Catalana, la vàren posar entre d'altres els Germans Martorell que vàren interpretar la cançó de Toni Roig, No ens Fareu Callar, seguits de Aspencat, Obrint Pas, Pep Gimeno "El Botifarra", i els mítics "Al Tall" que vàren interpretar "Tio Canya".

Pero el moment més emotiu fou al final, quan la Muixeranga fou interpretada pels més de 200 dolçainers. S'hagué de tocar quatre vegades, tres per les Colles Muixerangueres i una més per al públic.

Fou un Plaer i un orgull participar en aquest Acte com vàrem dir al Teatre, "Som Aquí perque Creim i Vivim pels Països Catalans"..

Per la Unitat de la Llengua Catalana!

Gràcies La Xala, Dani Miquel, Al Tall i Joan Fuster....

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb