Música d'Arrel Tradicional de les Illes Balears.

Racó Web d'en Pere Joan Martorell Rodriguez. Tota l'Actualitat! 25 ANYS, DESDE 1993!!!!

NO ENS FAREU CALLAR! AL-MAYURQA TORNA A LES PLACES.

perejoanm | 26 Maig, 2012 11:07

NO ENS FAREU CALLAR, AL-MAYURQA TORNA A LES PLACES

Aviat farà cinc anys que en Toni Roig ens deixar, només dos dies desprès de la presentació del darrer disc d'Al-Mayurqa “Temps de Revolta”. La mort d'en Toni ens va deixar orfes del company i de l'amic però també del mestre, ell era l'autor de la majoria de les músiques i gairebé de totes les lletres de les cançons del grup, a més de la veu principal i la guitarra rítmica.

Durant aquests quatre anys i escaig, han succeït moltes de coses, homenatges a la figura d'en Toni, per part de diverses entitats públiques i privades, així com la presentació del darrer disc al Palau de la Música de Barcelona, tal com ell havia previst, amb la participació de la Coral Parroquial de la Real, dirigits per Ricard Terrades i l'estrena, l'enregistrament i la edició en format CD i DVD, de la seva gran obra pòstuma “Al-Mayurqa Clàssic” treball de composició on es fusionen els instruments propis de la Música Tradicional i l'orquestra de cambra, el piano i l'oboè, promogut per la seva esposa, al igual que l'exposició “Toni Roig Escultor 1946 – 2007”, a l'Estudi General Lul•lià, comissariat per J.A. Mendiola i la presentació del llibre de Manel Martorell Rodriguez “Toni Roig – Un Trobador del Segle XXI." Tots aquests actes, no haguessin estat possibles sense la suma de l'esforç i la dedicació de: Miquel Brunet, Biel Majoral, Bernat Cabot, Catalina Obrador, Andreu Julià, Antoni Artigues i tots els músics de les orquestres Ars Musicàe i l'Orquestra de Lluchmajor, els membres d'Al-Mayurqa i de tantes persones, que amb el seu recolzament han fet possible dur a terme tots aquests projectes que han ajudat a servar-ne la memòria.

Aquest retorn a la trinxera, potser és el millor homenatge que podem retre al gran Roig i si és possible, engrandir el llegat que ens va deixar, perquè diu un proverbi, "que ningú es mor del tot, mentre algú el recordi" i nosaltres el tenim ben viu i ben present a les nostres vides.

Ara bé, l'eix vertebrador del grup d’ençà la seva creació l’any 1995, ha estat i és, una manera d'entendre la vida, un tarannà basat principalment en la defensa i promoció dels trets que ens defineixen com a poble, la llengua, la Cultura amb majúscules i el territori; també ens preocupen i molt, els drets socials, la democràcia participativa, etc. Tots aquests valors avui ignorats i menyspreats, per el govern que ens a tocar patir, estan ben presents, en el nostre ideari i com sempre volem seguir promovent-los, mitjançant la música que es la nostra forma d'expressió.

Els anys passats, ens ha servit per madurar, per saber que volem fer, abans només sabíem, el que no volem. Avui malgrat què el dolor per la pèrdua continua, les ganes de seguir lluitant, es sobreposen a la pena i ens fa tornar a les places, amb les energies renovades i la il•lusió del primer dia. Comptem per aquesta nova etapa amb un nou membre, en Biel Carbonell, un jovençà que amb la seva guitarra i el seu esperit agosarat ens acompanyarà en aquesta nova singladura, comandada en la part musical, pel polifacètic Manel Martorell (Arxillaüt, llaüt, guitarra solista i mandola) a més d'en Pere Joan Martorell (Flabiols, Flauta de pastor, Xeremia Midi, Xeremia i percussions tradicionals) en Miquel Carbonell (Guitarró, percussions i veu) i en Gaspar Jaume (Baix elèctric i Veu)

La utopia no és morta i cal seguir lluitant.

NO ENS FAREU CALLAR! AL-MAYURQA TORNA A LES PLACES!

Plaça del Monestir de La Real - Ciutat de Mallorca.

20:30h.

VOS HI ESPERAM

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb